torsdag 26 januari 2012

Ljusskadat

När jag framkallar brukar jag gå in på vår lilla toalett för att ladda filmen i dosan. Dörren är inte ljustät, men släcker man utanför så funkar det kanon.

Har man en tvååring springandes i köket är det inte riktigt läge att låsa in sig - även om det går ganska fort att ladda en filmspiral. Då kan man testa morgonrockstricket - ett par morgonrockar som man liksom bakar in i varandra och sedan sticker in armarna "baklänges". En provisorisk mörkrumspåse helt enkelt.

Det har funkat riktigt bra ett par gånger - men det har också misslyckats ett par gånger. I dag blev det en av de senare gångerna...

Light leak 3 - with scratches...
Nokton Classic 35/1.4, HP5+

Det blev inte särskilt tätt, antingen berodde det på slarv eller på att den tidigare nämnda tvååringen tyckte att det var väldigt spännande att dra i morgonrockarna när pappa försökte ladda... En del bilder ser ut att kunna göra något av, bra kan man dock inte riktigt säga att det blir.

Light leak 1
Nokton Classic 35/1.4, HP5+

Nåja, det här är ju lite en del av charmen med film, försöker jag intala mig. Men en riktigt mörkrumspåse är faktiskt beställd...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar